SINCHAN

Guru : Kenapa awak lambat?

Sin Chan: Kerana sebuah papan tanda.

Guru: Papan tanda mana ?

Sin Chan: Yang ada tulisan, "

Sekolah di hadapan, jalan pelahan."*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-Guru: Sin Chan, Macam mana awak eja perkataan "BUAYA"?

Sin Chan: "B-O-O-W-A-Y-A"

Guru: Bukan, Salah tu.!

Sin Chan: Mungkin itu salah , tapi Cikgu tanya

saya macam mana saya mengeja nya, itu lah yang saya eja !*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*Guru: Apakah formula untuk air?

Sin Chan: "HIJKLMNO"!!

Guru: Apa yang awak cakap tu?S

in Chan: Kankelmarin

Cikgu kata H to O!*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*Guru: Sin Chan, Pergi ke Peta Dunia tu, cari dan tunjuk mana Amerika Utara.

Sin Chan: Di sini

Cikgu, Sin Chan menunjukkan tepat kat Peta dunia yangtergantung kat hadapan kelas!

Guru: Betul. Sekarang, Kelas, Beritahu saya siapa yang jumpa Amerika Utara?

Kelas: Sin Chan Cikgu!*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-Guru: Sin Chan, beritahu satu perkara penting yang kita tak ada 10tahun dulu.

Sin Chan: Saya Cikgu!*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*Guru: Bagaimana kita boleh mengelak penyakait yang di sebabkan olehgigitan serangga?

Sin Chan: Jangan kena gigitserangga.
*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-**-*-*-*-*Guru: "Boleh tak sesiapa beritahu saya perkara yang kamu tahu berlakusecara kebetulan?"

Sin Chan: "Cikgu, Ibu dan Bapa saya berkahwin pada hari yang sama,pada masa yang sama dan juga pada waktu yang sama."*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*Guru: Sin Chan, aneh sunggud stokin yang awak pakai ni, satu warna hijau berbintik hitam dan satu lagi berwarna merah berbintik biru. !

Sin Chan: Ya betul Cikgu, memang nampak aneh, saya pun hairan kerana terdapat sepasang lagi dengan warna yang sama kat rumah .*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*Guru: Sekarang, Sin Chan, Sebetulnya beritahu saya dengan jujur adakah awak berdoa sebelum makan?

Sin Chan: Tidak Cikgu , Saya tak perlu buat begitu , kerana saya tahu ibu saya adalah seorang tukang masak yang bagus.*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*Guru: Sin Chan, Karangan awak "Anjing saya" adalah sama seperti yang dikarang oleh Adik awak Adakah awak meniru kerja dia?

Sin Chan: Tidak Cikgu, iahanya lah anjing yang sama!*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*-*Guru: Siapakah orang yang kita panggil yang tak henti henti bercakap tetapi orang tak berminat nak dengar?

Sin Chan: Seorang Guru, Cikgu!
Comments

Anonymous said…
ikram = kening lebat

shin chan = kening lebat


ikram = shin chan

Popular Posts