m u n a j a t

Pemenang Anugerah Era!

Munajat dalam konteks Kamus Dewan Bahasa Dan Pustaka bermaksud," berzikir dan berdoa semata-mata untuk mendapatkan keredhaan daripadaNya"

Wah! kelaskan siap dengan maksud yang tersurat. hey! munajat juga boleh disampaikan melalui pelbagai cara berasaskan budaya masing-masing dengan syarat tidak melanggari garis panduan yang telah ditetapkan. gituh! ceramah pagi, sudah bermula.

Sebenarnya, petang khamis aM dapat sMs daripada aMer. ketika tu aM sedang dalam membina badan. wah! ayat membina badan katanya, tapi menaDoo!

"salam, ikram u nak tak join tari munajat di istana budaya. esok latihan, sabtu show? nak tak?"

wah, katanya! seperti aM ni seorang yang profesional gituh. "okeh! boleh juga" kata aM kepada aMer sebagai tanda setuju untuk menyertai. pihak yang menjemput meminta seramai 9 orang. namun, masing-masing agaklah sibuk menjaga anak dan isteri dirumah, meraka tidak dapat menyertai. cuma kami berlima, aM, aMer, ATBK, naPi dan maeL.

Malam pertama, katanya latihan di Istana Budaya(IB), tup!tup boleh pula berpindah tempat ke Damansara. Pejabat Rabbani.hahah. yeah! kami menjadi penari upahan bagi kumpulan Rabbani. Hello! jangan main-main dengan Rabbani, Vokalis dah ada, Percussion pun dah ramai, tup!tup! keluar dance group pula. siapa tahukan?huhu

-Hari Persembahan-


teringat pula, kejadian ni menimpa maeL. sedang asyik menunggu aM dan aMer tiba, dia masuk dulu ke IB melalui pintu belakang. salah seorang Crew IB bertanyakan,


Crew: "siapakan gerangan tuan hamba?"

maeL pun menjawab, "hamba dayang-dayang penghibur(penari) bagi kumpulan Rabbani yang bakal beraksi di Istana ini."

Crew: "Kumpulan dakwah itu punya dayang-dayang penghibur? (sambil menunjukan muka pelik dia)

maeL : "adalah encik. ketinggalan betullah!"


tapi semua tu, tak menimbulkan sebarang masalah. kalau ada pun, ada aM kisah? tak adakan? hahaha. agak teruja kerana pertama kali membuat persembahan di IB. sebelum ni, hanya menjadi penonton setia. tu pun 5 tahun lepas.ahaks!

kumpulan yang membuat persembahan malam tu, Mohram, Rabbani, Farid Ali dan Ustaz Sultan khan daripada India dan SAmbaSunda daripada Indonesia. kelaskan?hahaha yang mendukacitakan, cewah! tak ramai yang menhadiri persembahan itu. yew la, berkongsepkan keagamaan. so, menadoo la mereka untuk menghadirinya. lalalalala






NotaKaki://agak seronoklah juga membuat persembahan dengan kumpulan rabbani. gituh! Mohram antara pemuzik yang membuai aM naik ke langit!
p/s: gambar terpaksa di'blur'kan atas permintaan sesetengah pihak.harap maklum!



Comments

Abir Abhar said…
nampak alim gila..
haha
imanshah said…
muka suci...haha
wewittt..nk ngorat ustaz
hahahaha...
am...ko pose munajat tue jgn serius sgt...
gerun i..hahaha~~
muke penuh ngan cahaya(cam pali)
jgn mara~~ ;p
tengku_fir21 said…
huhuhu...
tersinar cahaya dekat muke...
Ad Rifza said…
Transform ek?...hihi..
Awat yg lain blur tu...hehehe
nampak mcm bersinar2 menerangi alam
kalu kahar si nabi palsu tu nak wat website, soh ko edit gambar die la buat efek cenggini mcm lebih woww dan menarik lebih ramai lagi penyesat2 hahaha

ko pakai photoshop ke?
apasal aku tak tau
ni yang tercabar nehhh
abir - doakan ek

aizoul - nk ngorat? hehe malu la.

daisuke - aku report kt palie ko carot dia.

iyllienaz - insaf la..jap.

tengku_fir21 - lightng effct la encek

Ad Rifza - yg blur tu sbb permintaan sesetengah manusia yg minta dihilangkn


ATBK - aah!kn?nnt aku charge 1 kerajaan langit utk aku.kn? hahah aku guna...adalah! lalalala
QieFLy si Dolce said…
aduhhh....tersentap seketika walupun am gigih "kesanatu"....namun tetap mencurahkan bakti dalam memperjuangkan kesenian yang asli....

walupun jadi dayang kannnn.....

ado nan ado... :P

Popular Posts