Isnin tidak selesa


Isnin lepas (3 ramadhan 1430) aM datang ke pejabat seperti biasa. penat dan malas. oh.bukan malas bekerja, tapi nak pergi ke tempat kerja tao. haha bezanya? kamu fikirkanlah sendiri. hari pertama juga berpuasa di tempat kerja baru.wah! orang cakap hari yang teramat membosankan kerana hari isnin? biarkanlah..lalalala

Sampai di pejabat, aM menerima PIN BAJU 1 Malaysia. wah! macam best pula menerima benda percuma @ "F".. muaha! sebelum tu menerima pin baju "Budi Bahasa, Budaya Kita" adoi! kempen oh kempen. sokong tetap menyokong. senyum sampai ke telinga. tapi, hati pun kerna bersih putih suci okeh! tapi kurang menarik pin tu.


yang cantik perlu dipertontonkan bukan? ya! aM melekatkan yang indah tu yakni pin baju Satu Malaysia di Blazer! hahah makan hati kakak-kakak tu tengok! hahah ops! bulan puasa ni kena low profile okeh! .ouch!

beberapa jam kemudian, aM terpaksa ke CPK. wah! terpaksa okeh! tapi tak kisahlah kot. boleh jalan-jalan.kurangkan tekanan menghadap PC sepanjang hari di pejabat.eugh! kemudian, aM perlu mengikut UKK ke Bangunan MAS untuk mengambil barang UKK di Jabatan Kesenian & Kebudayaan Negara (JKKN). haha satu rezeki datang dari kayangan rasanya apabila barang yang diambil mencuri hati.


Wah! Citra Budaya 2003. yer la mungkin terlewat gila sangat! bukan sikit, dah 5 tahun kot!! tapi, do i care? lantak la yang penting dapat tengok orang beronggeng. ayo! eh! sempat juga aM bertanyakan pada pegawai yang bertugas memberikan menda kejadah tu mengenai VCD Festival Tari Malaysia 2009, adoi! sangat berduka cita apabila perkhabarannya menyatakan, VCD berkenaan akan keluar pada TAHUN HADAPAN!! argh!. lambatnya?haha tapi, jangan makan hati ATBK. lalalala!



NotaKaki://Terimas buat Unit Komunikasi Korporat sebab bagi pin and satu set VCD tu tao! Tahun hadapan bagi VCD FTK 2009 pulak tao.!!





Comments

aku sgt2 jeles dgn apa yg kamu perolehi. aku nk jugak....serata alam aku cr..jgn kata pin, stiker pun xdak!!!
iman said…
ehem ehem... cambest je, vdc citra budaya tu... hehe.. takder nama yg spesifik ke siapa yg bg dat vcd. ahahahaha
iman.yg kasi vcd tu
JKKN
jabatan Kebudayaan dan kesenian negara
ari tu g sana..
ats urusan kerajaan.
ahaks!

Popular Posts