Etnik Mamak!

CNY ke HARI RAYA nak dekat ni?


oh yew.sabtu hari tu aM dan segerombolan (6 orang campur 2 orang kemudiannya) manusia yang merancang untuk berbuka puasa bersama.haha cadangan daripada Mell dan Pet. yew! mereka berdua! cadangan tu, disuarakan oleh aMer kepada aM.wawa! makan luwau lagi. suke benaw meka makan luwau! hawau sungguh! (serius aM tak tahu maksud hawau! OMG. lepas cek kat Dewan Ejaan Pro, maksudnya "kata makian atau celaka! haish! bulan puasa ni uols lalalaa)

haha. mulanya plan nak makan di bufet RM10.00 siap boleh order tambahan lagi. non-adOO bila restoran tu 'chantek' sangat. so, tak jadi. tetiba-tiba mereka meminta keputusan dari aM. hey! aM pula yang kena decide. aM cadang nak makan kenny Roger's (sedap tao tengok ayam!yum.yum!)

Lepas tu dorang cakap 'set' pulak kat tempat restoran bufet RM10.00.. lepas tu cancel la tak jadi la.last-last, sorang-sorang jugak aM tembak guna senapang chumel. ape la dorang ni. pastu si abg izMan kembaw abg aNep tu cadang nak ke foodcourt TESCO cheras. hahaha dalam perjalanan, terasa bongok gak encik-encik kop yang buat roadblock jalan nak masuk parking TESCO.hahaha bongok sekali lagi.haha.

haha sekali lagi, tetiba si abg iZman tu yang itu cadang Chicken Rice Shop. hahah tak dapat sambutan gak sebab tak ada pilihan lain ke?lalala.semua nak makan kat foodcourt jer.hepp!! bulan puasa, tak boleh cuci mata lebih-lebih. tapi, kalau yang elok lalu, mengekor jer mata memandang. stop berangan!

Restoran Mamak Beridentiti Etnik? etnik mamak kah? hiasan macam melayu
mamak ni confius ni..!!


aM pilih kedai ni lepas pusing 4 kali.


so, di foodcourt tu ada 4 to 5 gerai makanan. hahah. western la apa la. tapi yang penting tak ada makanan melayu.. apa la TESCO. masakan western, masakan thai masakan cina masakan goreng2 mamak ada. makanan melayu? non adO.hish! sebelah foodcourt tu ada la satu kedai mamak ni tao, tapi namanya restoran etnik hahah restoran etnik mamak ke? adoi. tapi aM beli air kat situ. biar la aM nak beli kat mana-mana pun..!!



aM order chicken blackpaper dan teh tarik gelas besar kurang manis penangan mamak etnik.. hahah sedap juga la. tapi, lagi sedap tambah sambal ikan bilis dan sambal tempoyak. hurm.. aM ambil makanan pada pukul 7.10 malam.hahaha tunggu la 9 minit lagi menghadap makanan!

semua selesai, kami beramai-ramai membeli satu printer.wah! aMer ada printer baru okeh. siapa-siapa nak test print assigment ke gambar ke atau artikel tah apa-apa, boleh la guna printer baru tu.lalalala! tapi, rizu dengan abg iZman takde! katanya ada meeting dengan FLAVA dan EMILIA. okeh.

acara minum-minum di Old TOwn White Coffee dah macam kemestian. haha walaupun nya cina pun, kami ni semua 1 Malaysia tao! sementara tunggu dua orang lagi makhluk yakni rizu dan abg iZman.wawa! sudah selesai katanya.haha

farid-pet-rizu

mell-amer-aM




ok.tu jer aM nak cerita untuk entry kali ni. sekian~







NotaKaki://haha aM berjaya untuk menhadapi, tapi hati tetap lagi sedih tao. okeh! kesimpulan, aM kurang berjaya. tapi boleh cuba lagikan? lalalala.




P/S: hey, aM ada tempat baru untuk berbuka. di Ani Sup Utara dekat area sri manja. sedap dan menarik tempat dia.wakakaka! try kat sana nanti tao korang!





Comments

avegalion said…
berbuka kat umah.. ghamai2 lagik best tao..
lepas mkn kenyang2... leh terbungkang depan TV...hhahahha
imanshah said…
eh Rizu yang masuk oiam ke
avegalion...hhaha.cdg nyew lps berbuka tu, nk g teraweh trus.tp,masing2 xbawa kain peleykart.


iman..yew la dak kecik tu ex-oim3 kot.
The Ministry said…
gile terkejut beruk aku.. tetiba ada nama imanshah lagi sorang... huhuh am.. tu imanshah lain ye.. bukan imanshah aka theministryofsoul....

Popular Posts