mat'am Al Rawsha

al.rawsha

Hari Pertama.
sabtu 3 April 2010

apa yang dihajati hampir terlaksana.
praktis dan berguru dengan orang yang fasih berbahasa arab pun sudah.
mencari infomasi dan sedikit ilmu mengenainya pun sudah disemak.

sekarang, aM kena cari orang yang bermurah hati.
haha! yeah! Alang tengah Biru Kundang (ATBK)
tapi, dari sini (rumah aM) perlukan teman juga nak kesana.
ok! amir! nasib sudah pesan masa lepak minum malam tu.

8.00 malam
sekarang masanya telah tiba. (hari yang dimaksudkan)
didalam kereta, aM, aMer dan ATBK!
yeah! mencari tempat seperti yang ditunjukkan dalam "google maps"
4 kali pusing ditempat yang sama, tapi masih tak jumpa! boleh?

nasib ATBK minta kawan dia untuk google sekali lagi dimana tempat tu.
oh! tak sangka, ada dua tempat sebenarnya. satu di Jalan Kampung Pandan
dan satu lagi di Jalan KLCC.haha. bengong! tak boleh percaya pada google maps lagi!

oh lupa. hahaha
mat'am tu maksudnya makan dalam bahasa arab.
al.rawsha pula restoran makanan lubnan.haha

serius!
aM tetiba mengidam nasi arab. hak.hak.
orang arabnya pula? boleh juga. hak.hak.hak.

yang penting!
ATBK belanja. hahaha serius kenyang gila!



Lamb Kabsah
(mampu kalian makan ni seorang? aM kongsi dengan aMer. terimas aMer)

Barbican Epal


menu yang diorder.

aM : Barbican Epal + Lamb Kabsah

aMer : Kashkash Kebab + Barbican perisa apa aM lupa!

ATBK : Chicken Kabsah + Yogurt Arab + air mineral

walaubagaimanapun (BM apakah ini?) terimas daun keladi ya. kalau boleh belanja lagi. segala gosip malam tu kita bertiga sahaja.

Al - Rawsha
Bermaksud Batu besar berlubang ditengah-tengahnya, muat untuk laluan sebuah kapal.



NotaKaki : motif utama aM nak cari lokasi sebenar restoran tu. untuk mengajak bonda aM kesana. bagi menyambut hari lahirnya. i Luvre U bonda! Al - Rawsha Bermaksud Batu besar berlubang ditengah-tengahnya, muat untuk laluan sebuah kapal.

Comments

jackAlist said…
wow. . .
. . .cam best je mknn tu Am. . .
mohdikram said…
jack..mmg best.lagi2 orang belanja tao.mmg best!
atbk said…
yep makanan free dan dinikmati ketika lapar adalah yang plg sedap sekali!!!

seoul garden next month k!!!
Adam Arjuna said…
am.. kita nye date ujung bulan ni keh..

ahaha...

am carik lokasi keh...
Afzainizam said…
Assalamualaikum salam sejahtera,
Pemanis kata pembuka bicara;
Dari Blog kami bercerita,
Untuk tatapan sahabat semua.

Bukan kacang sebarang kacang.
Kacang melilit si kayu jati.
Bukan datang sebarang datang.
Datang membawa hajat di hati.

Anak raja main congkak,
Main congkak punya pelan ,
Boleh saya tumpang bertanya,
salam dihulur tanda persahabatan,

Salam ziarah salam kunjungan pada kamu…. Salam dari kejauhan
Salam dari kami
http://firestartingautomobil.blogspot.com/
http://bukandoktorveterinar.blogspot.com/

Salam kunjungan salam ziarah…. Thanks kerana berkongsi story pada kami. … kami sedang berusaha membaca older post entry kamu… Wow entry yang menarik

Salam sebuah persahabatan salam perkenalan dari kami salam dihulur tanda sebuah perkenalan ….

Semoga kami menerima respon yang baik dari kamu…. Thanks againt…
iz said…
salam..sorry tapi rasanya mat'am tu maksudnye tempt mkn, bkn makan..

Popular Posts