n a g i n a moden

pernah menonton filem Hindustan lama? NAGINA tajuknya.
yeah! filem tu popular sekitar umur aM belum lagi bersekolah.
hahaha

bukan cerita nagina aM nak sampaikan
(tapi cerita tu best okeh! kena tengok balik lepas baca entry ni)




Tempoh hari (aM tak ingat hari apa)
selepas membuat lawatan tapak yang tamat pada waktu makan tengahari,
aM meminta abang Zul yang membawa aM ke tapak untuk sama-sama makan di Muzium Negara.

yeah! sehaluan hendak ke pejabat aM.
apa salahnya singgah untuk makan sebentar.

dalam hati punya niat yang tersembunyi.
aM nak ke pameran Ular!!!

yeah! akhirnya tercapai bila abang Zul bersetuju untuk singgah ke Muzium Negara.
(aku sekeh kalau kalian tidak tahu mana lokasinya Muzium Negara!)

Membuat lambaian ratu pada ular ini, terus dia kembangkan kepalanya! meow!

Bayaran Masuk RM2.00
tapi aM masuk PERCUMA
lepas senyum menekan pipi sampai terkeluar lesung pipit
semata-mata nak masuk percuma! haha

Muzium Negara merupakan Jabatan dibawah Kementerian Penerangan Komunikasi Dan Kebudayaan.okeh titik!

(sebab tu aM dapat masuk FREE!)



Peace! Walaupun agak cuak ya!


Selain dari Ular Tedung
banyak lagi ular-ular spesies lain sama ada berbisa dan tidak berbisa
turut diberi info sebagai bahan rujukan.




NotaKaki : kadang-kala perkara yang menggelikan membuat kita ingin tahu dan merasa lagi geli dan terus geli. pegang dan terus memegang. hahah

Comments

ZaCk AzRiN said…
euwwww...
bleh lak dier men2 dgn ular tu...
klu z dh lme cabut...
hehehe
Eamat Eusoff said…
Am yang comel + ular yg ganaz. MASYUK beb!!!hehehe

Popular Posts